otrdiena, 2010. gada 20. jūlijs

Trešā diena 11.jūlijs





Tātad tā diena ir klāt. Kādi mērķi? Zinot ne īpaši labo sagatavošanās procesu šīm sacensībām, tikai milzīgas veiksmes gadījumā būtu iespējams iebraukt desmitniekā. Mans mērķis ir uzlabot savu labāko vietu JWOC'ā, tieši pirms diviem Polijā un arī sprintā ieguvu 16.vietu.

Sprinta centrs ir futbola laukums. Lai ilgi nemarinētos futbola laukumā sevi ieliku otrajā starta grupā. 9:32 ir mans starta laiks. Iesildīšanās tāda nekāda, 200 metru gars celiņš gar futbola laukumu. Pabraukāju, palokos, padzeros un ielieku pudeli somā- lieki kilogrami īsā gabalā nav vajadzīgi. Izmantoju iespēju padzerties ūdeni arī priekšstartā. Karti iedod minūti pirms starta.
10, 9, 8...3, 2, 1, starts. Uz 1.kp galvenais iebraukt pareizajā ceļā starp mājām, tālāk jau vienkārši. 2.kp paņemts tīri. 3.kp braucu pa savu maršutu pēkšņi priekšā sēta ar remontdarbiem. Apskatos kartē un mainu savu ceļa variantu. Šoreiz sētas dēļ 15 sekunžu kļūda. 4.kp ātri un bez problēmām. Uz 5.kp pie paša punkta daudz cilvēku, tādēļ zaudēju 10 sekundes, jo nepamanīju īsto taciņu parkā. 6.kp- pārāk ilgi skatos kartē, tālāk jau vienkārši. 7.kp jau var redzēt no sestā punkta vietas. Mana sprinta tipiskākā kļūda arī uz 8.kp, ilga kartes pētīšana. Vēlāk jau pie paša punkta jāuzskrien pa trepēm un pēc 30 metriem punkts. Ceļu uz 9.kp biju izpētījis braucot uz astoto. 10.kp arī ļoti labi paņēmu. Etapa vidū vienīgi secināju, ka nedaudz uzmanīgāk jāņem līkumi, jo gandrīz saskrējos ar citu braucēju. 11.kp- ceļu uz šo punktu jau izpētīju braucot uz desmito. Vienkāršs etaps, bet rotācijas aplī uztaisu lielu kļūdu, aizbraucu pa nepareizo ceļu, bet tālu neaizbraucu, jo salīdzinoši ātri sapratu kļūdu, bet vismaz 25-30 sekundes ir zaudētas. 12.kp-14.kp vienkārši etapi pa dzīvojamo rajonu. 14.kp atrodas pie armijas kazarmu vārtiem. 15.kp- punkts starp otro un trešo ēku, pa šo laiku esmu sapratis kā jābrauc uz sešpadsmito kp. 16.kp- esmu pie vārtiem, tālāk pa kresi un tik taisni. Pēc 30 metriem viens ceļš uziet augšā cietoksnī, bet izvēlos braukt pa apakšu, jo pilnā pārliecībā domāju, ka punkts ir pie žoga stūra. Esmu pie stūra un redzu punkta nav. Cieši ieskatos kartē un secinu, bļāviens, punkts augšā. Rupja kļūda pašās distances beigās uz 1 minūti. Līdz pēdējam kp visur viens variants un vairāk laiku nekur nezaudēju. Distances beigās jutu, ka trūkst izturības un dzert arī gribējās.

Beigās 15.vieta, līdz šim labākā JWOC'ā, bet gandarījums nav liels, jo bija iespēja iebraukt desmitniekā. Bet parunājot ar igauni un lietuvieti, secināju, ka gandrīz visi kļūdījušies izņemot pirmo sešinieku. Secināju, ka nākamgad jāpievērš uzmanība intervāla treniņiem, īsiem sprinta etapiem pilsētā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru