trešdiena, 2011. gada 2. februāris

Garā distance

N.N.

Garo distanci iesāku samērā veiksmīgi, pirmajā aplī tika pieļauta tikai viena 30 sekunžu kļūda. Otro apli iesāku slikti, pārķerot etapu uz 2.kp., kā arī izvēlējos neveiksmīgu variantu uz 4.kp. Otrā apļa beigās jau bija diezgan jūtams nogurums, tomēr vēl tika ieņemta 27.vieta. Taču uz 3. apļa 1.kp. pieļāvu lielāko kļūdu distancē, zaudējot 3:30-4:00 minūtes. Kopumā distance bija ļoti smaga ar gariem kāpumiem pa šaurajām špūrēm. Ar 34.vietu apmierināts nevaru būt un nākamajās distancēs noteikti jāiekļūst labāko trīsdesmitniekā.

N.R.

Garo distanci iesāku samērā labi, savā tempā ar nelielu bakstīšanos, jo nespēju iebraukt kartē! Ceļa uz 4.kp. pēc kāpuma nedaudz zaudēju koncentrāciju un ierāvu nepareizā špūrē, kas veda lejā no kalna! Uzreiz sapratu ka neesmu pareizi nogriezies un mēģināju apstāties! Sanāca, bet apstāšanās brīdī nūja atsitās pret egli un pārlūza! Sapratu, ka vairs nav labi! Sakumā domāju izstāties jo veikta bija tikai aptuveni1/5 daļa distances , bet apsvēru apstākļus un turpināju distanci ar vienu nūju. Vairs necentos braukt ar pilnu atdevi, jo to vienkārši nespēju kā arī gribēju saglabāt enerģiju nākošajiem startiem! Daļu atlikušās distances skrēju, jo nespēju tikt pat mazākajā kalnā šauro špūru dēļ! Distances beigu daļā, tomēr vienas nūjas defecīts lika sevi manīt un bija jūtams nogurums! Tā nu beigu beigas nokļuvu līdz galam! Rezultātā 22. vieta, optimāli varēja būt 4-6! Ar to protams neesmu apmierināts, bet uz neko labāku cerēt nevarēju! Pēc šodienas sapratu kā ir nobraukt ziemā distanci bez vienas nūjās (smagi)! Nu neko darīt, jācer uz labāku rezultātu turpmākajās distancēs.

D.K

Garā distance sākums tīri daudzsološs , kad sākas nobraucieni sakas arī skriešana ,bez kuras it kā vajadzētu iztikt, bet tomēr nevar jo nav tik liela drosme. Trases vidū mazliet iestājās plīsiens , bet pēc tam atkal kļūst labāk . Garajā etapā var jūt slimību kas neļauj normāli paslēpot. Karte lasās labi tiklu var saprast, kļūdas nav vispār. Tā kā distancē devos sākuma pusē , nebija vietas kur varēja noraut pa taisno. Saņemot otru karti pirmajā mirklī neko nevar saprast ,jo tiešām vis ir pilnīgi zaļš taču samērā ātri saprotu kas notiek un turpinu distanci. Pie viena no punktiem noplēšu emitu, bet labi ka vismaz ir divi. Otrajā aplī pieļauju minimālu kļūdu ieejot nepareizi punktā, bet tā jau vis pārējais bij labi. Ceru ka ar veselību sprintā vis būs kārtībā, tad jau varēs vilkt. Slēpes slīdēja labi. Sakarā ar biežo slēpju ņemšanu nost zaudēju samērā daudz laiku, bet tas nekas tagad zināšu ka vajag šļūkt uz dibena ,jo nobraucieni ir patiešām iespaidīgi. Šodien paliku 26, tas nozīmē ka ir vieta izaugsmei.:)

J.B.

Garo distanci iesāku gandrīz nokavējot startu, par spīti tam, ka man bija viena starta minūte ar Nauri Neimani. Pirmais punkts arī mums bija kopīgs bet es tā atpaliku, ka viņu nemaz neredzēju. Tālāk distancē līdz 7.punktam pakāpos par septiņām vietām, bet uzreiz astotajā punktā nokritos par deviņām vietām. finišēju 23.vietā uzreiz aiz Naura Raizes kurš salauza distancē nūju. Mazie celiņi viegli un ātri lasījās, tik labi kā nekad. Tāpēc pārķēru etapu izlaižot astoto punktu. Fiziski jutu ka esmu labā formā, spēju uzstumt visos kalnos, kas bija ieplānoti distancē. Grūtības sagādāja nobraucieni pa šaurajām, stāvajām špūrēm. Turpmāk, manuprāt, ir labas iespējas tikt labāko divdesmitniekā.

I.K.

Pirmie pasaules mēroga mači – pirms starta, protams, neliels stresiņš, kas tomēr ņēma virsroku, jo, diemžēl, kļūda jau uz pirmo punktu. Tomēr tiku pāri pirmajai kļūda un slēpoju tālāk. Distances laikā dažas kļūdas, gan arī spēku izsīkums pie karšu maiņas, jo mazās špūrītes pret kalnu paņēma daudz spēka. Pēc karšu maiņas gāja jau ļoti grūti. Diemžēl, distancē dsq. Bet jāmācās no kļūdām un nākamajās distancēs būs jāpārbauda vai emits nostrādā. Kopumā distance bija smaga, bet interesanta, guvu labu pieredzi. Un nu jāgatavojas piektdienas un sestdienas startiem.

E.B

Tā kā startēju ne pirmo gadu šāda līmeņa sacensībās un šis ir mans pēdējais junioru gads, tad mērķis bija tikai viens, iebraukt divdesmitniekā. Jāatzīst, šī bija grūtākā (gan fiziskā, gan orientēšanās ziņā) garā distance, ko esmu braucis. Savu mērķi būtu izpildījis, bet uztaisīju sev diezgan netipisku kļūdu, pārķēru etapu, kas būtība bija arī vienīgā kļūda (apm. 5min). Kas būtu, ja būtu? 18.vieta, kas objektīvi skatoties ir mana spēju robeža. Katrā ziņā jāsaņemas un jāliek cerības uz sprinta distanci.

2 komentāri:

  1. Nuris R. monstrs! Nobraukt visu ar salauztu nūju - respect! veiksmi atlikušajās distancēs. lai man lielāks prieks sēdēt pie tā bļaujošā norvēģa manā skaņu sistēmā. ;)

    AtbildētDzēst
  2. Tiešām Spēcīgi Nauri R.! Visiem vēlu veiksmi un spēku, lai turpmāko dienu distancēs sasniegtu sevis noteiktos mērķus un, iespējams, ko vairāk! ;)
    p.s. Būtu forši paskatīties jūsu ceļus, droši vien kāds jau ir sazīmējis..! ;)

    A.K.

    AtbildētDzēst